Programma inhoud

Er zijn drie aparte leerlijnen binnen het programma die samen zorgen voor persoonlijke groei als mens en dokter, en daarnaast ook als groep. Het een gaat niet zonder het ander. 

1. De persoonlijke leerlijn

Begeleiding die 1 op 1 plaatsvindt door middel van een intakegesprek met de opleiders bij start in het ziekenhuis, op basis van een enneagram en een persoonlijkheidstest. Hier worden de kernkwaliteiten, maar ook de valkuilen besproken. Daarnaast wordt er een “werkgeluk” en “stress en spanning” formulier doorgenomen om de beginnende arts assistent beter te leren kennen. Hierna kunnen er persoonlijke leerdoelen worden geformuleerd die je elke 4-6 maanden samen kunt evalueren.

2. Maandelijkse leerlijn

1x per maand volgt er onderwijs waarbij we verschillende onderwerpen bespreken zoals: wat zijn mijn beperkende overtuigingen, hoe om te gaan met onzekerheid, hoe elkaar feedback te geven, maar ook wat is geluk voor mij en hoe ga ik om met stress? Dit onderwijs wordt in verschillende vormen gegeven waarbij we ook gebruik maken van de werkvorm “Over de streep”. Binnen het programma zijn er jaarlijks 10 onderwijssessies. Wij komen voor drie sessies langs op jullie locatie om zo kennis te maken met de vorm van dit onderwijs waarna jullie zelf het gehele programma verder kunnen vormgeven. Er wordt een persoonlijke website voor jullie aangemaakt waarbij elk kwartaal de opdrachten in gewenste volgorde worden klaargezet. Onderwijs op maat dus en eventueel inhoudelijk aangepast aan de huidige problemen op de werkvloer. De totale looptijd van het programma is twee jaar en langer als gewenst.

3. Driemaandelijkse verdiepingssessie

Ook wel de langlopende leerlijn genoemd, waarbij er tijd en aandacht is voor de nieuwe arts-assistenten in de groep met de focus op hun levensloop, opvoeding, normen & waarden, maar ook hun doelen, valkuilen en dromen. Dit om elkaar beter te leren kennen en ook meer diepgang te geven aan de intercollegiale samenwerking. Per sessie doen 3-4 arts-assistenten hun verhaal waarbij de rest verdiepende vragen stelt, maar vooral luistert naar ieders verhaal. Een garantie voor meer teamgevoel en een betere samenwerking!

Wil je meer informatie over de verdere invulling van het programma of over de kosten? Stuur ons dan een bericht. Dit kan via het contactformulier of direct per mail naar d.hoogwerf@zha.nl.